Usluge

Na ovoj strani Vam pružamo kratak pregled usluga koje pruža naša ordinacija. Dodatne informacije možete pronaći na posebno dizajniranim stranicama. Ukoliko su Vam neophodne dodatne informacije o uslugama ili imate nedoumice o vrsti tretmana koji je Vama potreban, molimo Vas, pozovite nas ili nam pišite putem elektronske pošte, a mi ćemo Vam odgovor pružiti u najkraćem mogućem vremenu. Vaš ESTETIK.

Estetska i konzervativna stomatologija

Moderna  stomatologija ima za zadatak da spreči razvoj karijesa i da nadoknadi izgubljeni deo zuba. Posebnu pažnju poklanjamo ranom otkrivanju karijesa, obuci za održavanje adekvatne higijene i redovnim kontrolama. Rano otkrivanje karijesa omogućava da se uz minimalan gubitak zuba zaustavi razvoj karijesa i očuva funkcija zuba. Moderni i pouzdani materijali najboljih svetskih proizvođača uz temeljan rad garantuju dugotrajnost u popravci zuba. Kada se karijes ne otkrije pravovremeno bakterije uzrokuju zapaljenje zubnog živca ili tkiva kosti oko korena. Ovakav zub zahteva čišćenje i dezinfekciju kanala korena odnosno endodontski tretman. Tako leceni zubi mogu decenijama da stoje u ustima i da se izbegnu svi veci rekonstruktivni zahvati. Na taj nacin se, pored ocuvanja funkcije zvakanja, izbegavaju troskovi izrade protetskih radova. Temeljan rad, savremena oprema i poštovanje aktuelnih terapijskih principa su osnove uspeha i dugotrajnosti našeg rada. Briga o poboljšanju estetike, naravno, pored očuvanja zdravlja zuba i usta, sastavni je deo svake naše intervencije. Ipak, beljenje zuba, keramički sistemi i savremene estetske plombe daju najupečatljivije rezultate. Izbeljivanje nedovoljno belih, avitalnih i tetraciklinski prebojenih zuba, danas izvodimo sa visokim procentom uspeha, bez štetnih efekata po zube koji se tretiraju. Individualno usmeren tretman i pravilan odabir sredstava za beljenje je garant našeg uspeha. Keramički sistemi, kako standardni, u kombinaciji sa metalnom osnovom, a tako i najsavremeniji, takozvani bezmetalni, predstavljaju osnovu dugotrajne estetske i funkcionalne rekonstrukcije.

Protetika

Gubitak zuba je estetski, funkcionalni i socijalni hendikep, za delimično i totalno bezube pacijente. ESTETIK stomatologija na osnovu dugogodišnjeg iskustva, prateći savremene trendove i u saradnji sa vodećim dental laboratorijama, garantuje najviši kvalitet krunica, mostova i mobilnih proteza. Nedostatak jednog ili grupe zuba se sa uspehom nadoknađuju krunicama ili mostovima izradenim od metal-keramike ili ciste ‘zirkonia’ keramike, kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtevi i fukcionalna komponenta prirodnog zubika. Tamo gde smo primorani da izradimo pokretne proteze, njih stabilizujemo teleskop sistemima, raznim drikerima i kvalitetnim akrilatnim zubima ciji oblik i transparencija odgovara prirodnim. Ne zaboravljamo ni pacijente koji su iz ovih ili onih razloga ostali bez svih zuba, tako što im nudimo kvalitetne, lake proteze ciji zubni nizovi skoro u potpunosti imitiraju boju i oblik ranijih zuba. Sve ovo prati ekipa iskusnih zubnih tehnicara koji pri izradi nadoknada koriste moderne materijale koji su netoksicni, neiritativni i biokompatibilni sa tkivima usne duplje.

Oralna hirurgija

Hirurško lecenje hronicnih zapaljenja koji se pojavljuju na korenovima zuba, ponekad  je jedina metoda kojom se oboleli zub vraca u funkciju, izbegavajuci njegovo vadjenje. Nas moto je, da je svaki koren zuba kvalitetniji i adekvatniji nosac za protetski rad od bilo kog implanta. Zato radimo preprotetske korekcije mekih i koštanih tkiva vilica u cilju pripreme za protetiku. Takođe, vađenje zaostalih korenova zuba i i hirurško vadenje neizniklih-impaktiranih zuba kod odraslih i dece. Intervencije se izvode u lokalnoj anesteziji uz primenu lekova koji smanjuju postoperativne tegobe, tako da pacijent ima minimum komplikacija.

Parodontologija

Zapaljenje desni i razaranje koštane potpore zuba stručno nazivamo parodontopatijama, a one su danas najčešći uzrok gubitka zuba. Zapaljenje se razvija zbog zadržavanja naslaga na zubima usled neadekvatnog održavanja higijene. Dugotrajnim zadržavanjem naslaga na zubima (dentalni plak) dolazi do njihove transformacije u zubni kamenac, a on se ne može ukloniti pranjem zuba četkicom za zube. Adekvatnim tretmanima eleminišemo zapaljenje desni i uz saradnju pacijenta dugoročno održavamo postignute rezultate. Tretmani ukljucuju: temeljno čišćenje zubnog kamenca i uklanjanje iritacija, obuku pacijenata za održavanje higijene, redovne kontrole i dodatnu motivaciju pacijenta.  Na ovaj nacin, cak i kod pacijenata sa izrazenom parodontopatijom mozemo dugotrajno izbegavati progresiju obolenja. Uznapredovali oblici parodontopatija ponekad zahtevaju takozvanu “režanj operaciju”, zahvat kojim se uz minimalnu traumu vrši nadoknada izgubljenog koštanog tkiva implantacijom najbezbednijih i najkvalitetnijih koštanih zamenika. Površinska lokalna ili infiltraciona anestezija je uključena u cenu usluge.